18.6.2022. 20:45
Real prolongirao obnovu stadiona zbog rata u Ukrajini
Madriđani imaju problema sa finalizacijom renoviranja stadiona "Santiago Bernabeu".

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez je za španski program „El Chiringuito“ istakao da će stadion biti gotov tek za narednu sezonu, a da je djelimično za to kriv rat u Ukrajini, piše N1. 

„Biće spreman za godinu dana, pred kraj naredne sezone. Kada smo počeli da radimo došla je pandemija, a onda i rat u Ukrajini, koji je isprovocirao te dvije stvari, nedostatak materijala i povećanje cijena. Ali mi smo u procesu rješavanja problema i sretni smo zbog toga“, naglasio je Perez.

Renoviranje stadiona traje od 2019. godine, a “kraljevski klub” je igrao na svom pomoćnom terenu “Alfredo Di Stefano”. Zbog korone svakako nisu mogli da računaju na prihod od ulaznica, ali sada im odlaganja već prave probleme.

Real je ove sezone osvojio Ligu šampiona, La Ligu i Superkup Španije, navodi N1. 




(Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana