Mi vam donosimo recept za malo drugačiju pripremu ovog mesnog specijaliteta - biftek punjen vrganjima.
Sastojci:
1 biftek
500 g suhih vrganja
1 krem sir
1 crni luk
5-6 mrkvi
100 g riže
miješani začin
biber
peršunov list
Priprema
Vrganje potopite u toplu vodu da odstoje pola sata. Biftek zarežite tako da vam bude kao velika šnicla. Začinite ga miješanim začinom i biberom. Unutrašnju stranu premažite krem sirom.
Polovinu crnog luka isijecite sitno i pospite po bifteku. Vrganje iscijedite od vode i nasjeckajte sitno. Pospite ih po bifteku. Urolajte biftek i blago ga pritisnite prstima.
Od aluminijske folije napravite vreću u koju će te stavili biftek i stavite u tepsiju. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 200 Celzijusovih stepeni, otprilike jedan sat, a pri kraju pečenja otvorite foliju da biftek malo porumeni.
Za prilog, izdinstajte drugu polovinu crnog luka na malo ulja i vode. Dodajte mrkve isječene u kolutove. Kada omekša, dodajte rižu i začine.
(SM)