6.9.2023. 18:29
0
Vukanović o Dodikovoj najavi hapšenja Schmidta: "Samo se nadam da Joe Biden neće doći, bojim se da će i njega uhapsiti"
U Sarajevu je danas održan novi sastanak koalicionih partnera na državnom nivou.

Nakon sastanka, lider SNSD-a Milorad Dodik kratko i jasno - ništa se spektakularno nije desilo.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović smatra da je "Trojka" izabrala svoju neku stranputicu.

"'Valjat' će se sa Dodikom naredne četiri godine i imaju odgovornost za stagniranje i propast koja nam slijedi. Oni su izabrali partnera, dali su Dodiku..bio im je važniji Vojn Mijatović i njegovi interesi nego sve ostalo. Oni su znali kakav je Dodik, vidjeli su u njemu neku novu energiju i sada je problem što svi mi četiri godine ispaštamo kao posljedica njihove sulude političke odluke da sa Dodikom prave koaliciju i vlast, a poznato je kakvu on politiku vodi punih 20 godina", kazao nam je Vukanović.

O najavi predsjednika RS-a da će uhapsiti visokog predstavnika Christiana Schmidta ukoliko dođe u manji bh. entitet, Vukanović je imao zanimljiv odgovor.

"Ja se samo nadam da Biden neće doći u posjetu, bojim se da će i njega uhapsiti. Ko obraća pažnju na te izjave Milorada Dodika i njegove prijetnje koje nemaju nikakvog smisla. Taj čovjek je 'utripovao' taman kao da je predsjednik Rusije a ne Republike Srpske i kao da je neki važan faktor. Čovjek manipuliše i blefira javnošću i samo daje neke izjave koje jednostavno nisu vrijedne bilo kakvog komentarisanja", zaključio je Vukanović u razgovoru za Source.

(Ajdin B.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.