13.12.2023. 11:57
5
"Šta će mi štela kad sam rođena Sarajka" - Bivši ministar o influenserki na listi za subvenciju stanova: "Ja bih je prekrižio, ne bih razmišljao, pa neka se žali kome hoće"
Ime sarajevske influenserice Naide Pehilj Bocnak, našlo se na preliminarnom spisku mladih osoba kojima bi trebala biti dodijeljena subvencija za kupovina stana u Kantonu Sarajevo.

Njena aplikacija za ovu listu razljutila je veliki broj Sarajlija, iz razloga što se ona nerijetko hvali životom na visokoj nozi.

Da stvar bude gora, u jednoj od svojih objava je također rekla kako kupuje stan u Sarajevu iako, kako sama kaže, njeni roditelji imaju veliku kuću. 

"Moji roditelji imaju jako veliku kuću i svi u nju možemo stati bez problema, samo na jednom katu imamo tri spavaće sobe i toalete, ali sve to moramo prilagoditi… Tako da smo odlučili kupiti stan, kao investiciju, ali i da imamo svoju privatnost…”, rekla je Bojnakova u videu.

"Ja mislio vi gradite zgrade po Turskoj, a u BiH za poticaj se aplicira i štela traži", piše u komentaru, a njen odgovor je bio: "Šta će mi štela kad sam rođena Sarajka?"



Naida Pehilj Bocnak je nakon toga ugasila komentare na ovoj objavi. 

Treba zaista istaći da je sasvim legitimno što se prijavila, i svakako da ima pravo na to, ali onda dolazimo do tog etičkog ili moralnog aspekta, jer izvjesna influenserka nije osoba u potrebi za subvencijom. Barem nam suprotno putem društvenih mreža prikazuje.

Inače, subvenciju će dodijeliti Ministarstvo za komunalnu privredu, infrastrukturu, prostorni uređaj, građenje i okoliš Kantona Sarajevo, pa smo o ovom slučaju razgovarali sa bivšim ministrom navedenog ministarstva Almirom Bečarevićem, te ga pitali vrše li se određene provjere kandidata koji apliciraju.

"Iskreno da Vam kažem, što se toga tiče, već sam imao upit..ja sam otišao iz Ministarstva kada je faktički zatvoren taj konkurs. Dakle, Komisija je počela sa radom kada sam ja već otišao. Na koji način tamo Komisija i kako je došlo do ovoga, vjerujte, ja zaista ne znam. Pretpostavljam da su vršene neke provjere ili nešto. I ja sam zatečen, vidio sam vijest na portalima, ali jednostavno kažem, nisam tamo, odnosno, otišao sam a komisije tada nisu još ni bile počele raditi, tako da nemam tu informaciju. Očigledno se radi o zloupotrebi i to klasičnom primjeru. Kada sam i ja malo internet sada pretražio, vidim da to nije baš osoba u stanju potrebe, te da se uopšte trebala prijaviti", govori nam Bečarević.

Ističe da je "logično" da na toliki broj prijava ima ljudi koji žele zloupotrijebiti ovu plemenitu namjeru.

"Jednostavno, koriste svaku mogućnost da i ovakav način..faktički se narugaju javnosti. Po meni, ja bih je prekrižio, ne bih razmišljao, pa neka se žali kome hoće", zaključio je bivši ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređaja, građenja i okoliša KS u razgovoru za Source.ba portal.

(Ajdin B.)

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.