4.1.2024. 11:42
2
Bivši igrač Željezničara otkrio šta su tačno Saudijci obećali Željezničaru a nisu ispunili: "Ne znam da li je to potpisano, ali su obećali pojačanja i pomoć sa njihove strane"
Abdulhakeem Al-Tuwaijri je nakon dva nepuna mjeseca, napustio Fudbalski klub Željezničar.

On je "Plave" sa klupe predvodio u pet mečeva, te je upisao četiri poraza i jedan remi.

Pojedini mediji pišu da bi se ovim činom saradnja između Future Falcon programa iz Saudijske Arabije i kluba sa Grbavice mogao okončati.

Iz Želje su se nakon ostavke oglasili saopćenjem, poručivši da Saudijci nisu ispunili očekivanja.

Bivši igrač "Plavih" Nedo Turković, koji je upućen u dešavanja u Premijer ligi BiH, otkrio je šta su Saudijci tačno obećali Želji. 

"Ne znam da li je to potpisano, ali su obećali pojačanja, odnosno da će pomoći sa njihove strane, međutim, pojačanja nisu igrači koji će nam doći a za koje oni misle da su pojačanja", rekao je Turković.

Dugogodišnji sportski novinar Sinan Sinanović, u razgovoru za Source kaže da je pravo pitanje kakva je očekivanja imao Željezničar od Saudijaca.

"Ako se sve svodilo na pripreme i odlazak juniora u Španiju, onda je tako trebalo da se i kaže. Međutim, u javnosti se plasirala priča da će silni milioni poteći prema Sarajevu i to je nešto što ostavlja ružnu sliku", rekao nam je Sinanović.

Čitav razgovor možete poslušati u prilogu.

Novinar: Ajdin Balićevac

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.