9.3.2024. 18:32
15
Sarajevski berber o svojoj radnji od "milion maraka": Kad sam im rekao da će biti Ferrarijev kafe aparat, Lamborghini, pa jedna od najudobnijih stolica za šišanje...Izgleda kao milionska ali nije toliko koštala
Jedan od najpopularnijih bh. berbera Irfan Tepić, prije dva dana je svečano otvorio berbersku radnju koja se prostire na 200 kvadrata.

Radnja se nalazi na Ilidži, a biće specifična po mnogo čemu.

To nam je bio povod za razgovor sa Tepićem.

Na početku razgovora nam je rekao da se emocije još uvijek nisu slegle, te da je i dalje prisutna euforija. 


Source.ba/Ustupljena fotografija

"Radim ovo već deset godina, te sam se u potpunosti opredjelio za to da budem muški frizer. Ovaj korak je bio ostvarenje moje dugogodišnje želje da otvorim ovakvu vrstu radnje. U posljednjih pet godina, gdje sam radio prije i gdje sam imao radnju, bila je sličnog koncepta, ali dosta manja, te jednostavno nije mogla da izdrži kapacitet klijenata. Dakle, ovo je bila moja želja i u sklopu mojih putovanja i svih mojih životnih iskustava koje sam 'sabrao' i 'oduzeo', odlučio sam napraviti radnju baš onakvu kakvu sam ja želio", kazao nam je on.


Source.ba/Ustupljena fotografija

Potom nam je otkrio više detalja o samoj radnji.

"Uvijek mi je bio cilj da napravim radnju koja je malo drugačija, te naravno, da privučem pažnju. Šta je bila moja ideja? Ideja je bila da napravim, za 'muški svijet', brijačnicu gdje će se moći kafa popiti, porazgovarati, sklopiti određeni poslovi itd. Zašto sam to uradio u XXL formatu? Iz prostog razloga da imamo više mjesta, te da imamo dva-tri odvojena društva koja mogu na miru popričati, posavjetovati se, sklopiti poslovne saradnje, a uz to se, naravno, mogu i ošišati. Što se tiče automobila, za to sam se opredijelio zbog partnerstva sa 'Onelife Rally', sa kojima sam dosta svijeta proputovao i naučio dosta toga, te uz koje sam stekao sposobnost za društvenu zajednicu", otkriva Tepić.


Source.ba/Ustupljena fotografija

Na pitanje da li je radnja zaista koštala milion KM, kako su mediji pisali, ili joj se tako "tepa", odgovara da su to mediji izvukli iz konteksta da je "milionska radnja".

"Budući da kada smo pričali, sam im rekao da će tu biti Ferrarijev kafe aparat i koliko on košta, pa zatim od jednog stranog brenda stolica za šišanje koja jedna od najudobnijih, pa Lamborghini itd. Radnja zaista izgleda kao milionska, ali što se tiče uloženih sredstava, nije toliko iznosila", navodi Tepić.


Source.ba/Ustupljena fotografija

Otvorenju je prisustovalo mnoštvo poznatih ličnosti, a mi smo ga pitali konkretno za tri nama najinteresantnija - Seju Brajlovića, Ramu Isaka i Asima Sarajlića, odnosno da li su oni zadovoljni klijenti li prijatelji?

"To su mi sve mušterije, koje su kroz dugogodišnje druženje stekli povjerenje u mene, tako da slobodno mogu reći da su mi i prijatelji", zaključuje u razgovoru za Source.ba portal Irfan Tepić.


Source.ba/Ustupljena fotografija

Novinar: Ajdin Balićevac

15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.