30.1.2023. 14:52
0
Galić: "Markulj se ne spominje u aplikaciji Sky. Neko očigledno proizvodi senzaciju"
Povodom navoda pojedinih medijskih kuća kako Središnji istražni ured Granične policije BiH "potresa skandal zbog sky istraga", direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je u izjavi za Fenu da ta policijska agencija dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima te da neko "očigledno proizvodi senzaciju".

- U pojedinim medijima su se pojavile neistinite i neprovjerene informacije. Neko, očigledno, proizvodi senzaciju - izjavio je Galić tim povodom.

On je također naveo kako se policijska službenica GPBiH Spomenka Markulj, prema njegovim saznanjima, nigdje ne spominje u aplikaciji Sky. 

Galić napominje kako je navedeni predmet u mjerodavnosti Tužiteljstva BiH, a Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH provodi internu istragu.

- Što se tiče drugih policijskih službenika i navoda, podržavam rad Tužiteljstva BiH i tima koji je formiran od Tužiteljstva BiH (Granična policija i Sipa) kako bi se provela istraga u ovom predmetu. Navedeni policijski službenici GPBiH privremeno su interno premješteni dok se ne završi istraga po tom predmetu - kazao je ravnatelj GP BiH Zoran Galić. 


(Fena/Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.