22.8.2023. 16:26
0
Detalji stravičnog zločina u Živinicama: Tahirina kćerka umjesto na medeni mjesec u Pariz, stiže majci na dženazu
Stravičan zločin desio se preksinoć u Podgajevima kod Živinica kada je Mevludin Aljić (58) usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a nakon toga počinio samoubistvo.

U neposrednoj blizini kuće u kojoj je živjela Tahira Čamdžić parkiran je automobil kojim se Mevludin Aljić dovezao na mjesto zločina.

Otvoreno pivo

Riječ je o automobilu marke Passat, a u unutrašnjosti su se vidjeli otvoreno pivo i ladica u kojoj se, najvjerovatnije, nalazio pištolj.

Motiv ovog svirepog čina je, najvjerovatnije, ljubomora.

Nevjenčana supruga je preksinoć došla iz Njemačke, gdje je bila na kćerkinoj svadbi. Nakon povratka iz Njemačke prvo je došlo do svađe, a potom je Mevludin Aljić uzeo pištolj te usmrtio suprugu, a onda počinio i samoubistvo.

Kuća ispred koje se desio zločin. E. Trako

Navodno je Mevludin Tahiru ubio pred očima njene unuke, koja je svjedočila stravičnom ubistvu. Riječ je o unuci Tahirine druge kćerke.

Utvrđeno je da ranije nije bilo prijava za nasilje u porodici, ali se nesretna Tahira žalila komšijama da je Mevludin posesivan te da često konzumira alkohol.

Puno pio

- Nama je rekla da ju je nazivao kur**m. I prije nego što je otišla u Njemačku, govorila je da neće živjeti s njim jer puno pije, te da ima žestoke „prijenose“ - kazale nam komšije.

Da tuga bude veća, kćerka na čijoj je svadbi bila Tahira u Njemačkoj trebala je ići na medeni mjesec u Pariz. No, umjesto Pariza, ona će danas doći majci na dženazu u Živinice.

Šta kažu iz policije

Adnana Sprečić, portparol Uprave policije MUP-a TK, kazala je da je u nedjelju u 21.10 sati PU Živinice prijavljeno da se čuje pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi te da su, u vezi s tom prijavom, upućene patrola PU Živinice i ekipa Službe hitne medicinske pomoći.

- Na licu mjesta zatečena su dva tijela, i to muške i ženske osobe. Dežurni ljekar Hitne pomoći je na licu mjesta konstatirao smrt obje osobe - kazala je Sprečić.ž

Mevludin i Tahira bili su zajedno tek nekoliko mjeseci. Ona je i otišla u Njemačku, između ostalog, kako bi se sklonila od njega, jer je bio posesivan. Danima ju je zvao na mobitel po nekoliko puta, prenosi avaz.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.