15.10.2023. 17:07
0
Crnadak: Optužnica protiv Dodika nije nikakav napad na RS
Igor Crnadak, potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), komentirao je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika "da ide pred Sud Bosne i Hercegovine da brani RS".

Crnadak smatra da "ako bilo ko kaže: "Ja sam Republika Srpska", to slabi RS i čini je ranjivom.

"Zato je važno naglasiti da nije tačno da će Milorad Dodik sutra u Sudu BiH braniti RS, jer optužnica sa kojom se suočava odnosi se na njega i nije nikakav napad na RS.

Dodik će braniti sebe i u tom postupku PDP ne želi da mu odmaže, ali ne možemo dozvoliti da stavlja znak jednakosti između sebe i RS.

To nije fer prema onima koji su dali živote za našu RS, jer mi imamo međunarodno priznat status, sa svojom teritorijom, institucijama i nadležnostima i nijedan krivični postupak protiv bilo koga to ne može promijeniti", kaže Crnadak.

Dodaje da je "RS već preživjela smjenu legalno izabranog predsjednika RS Nikole Poplašena, nakon čega je normalno nastavila funkcionisati i svakako će preživjeti i sudski proces koji počinje sutra".

"Prema tome, nedopustivo je vezati sudbinu RS za jedan sudski postupak i za političku sudbinu jednog lica, ma ko to bio, te pozivam Milorada Dodika da se posveti svojoj odbrani bez uplitanja RS i njene budućnosti u rješavanje svog vlastitog problema", poručuje Crnadak, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.