31.10.2023. 10:54
0
Lazar Prodanović “opleo” po svojoj partiji: Nema gore partije od SNSD-a, kćerka me se stidi što sam njihov član
Načelnik Bratunca Lazar Prodanović, visoki funkcioner vladajućeg SNSD-a, juče je održao izuzetno emotivan govor pred odbornicima Skupštine opštine Bratunac. Odbornici, zbog nedostatka kvoruma, nisu usvojili rebalans budžeta za ovu godinu, čime je ugroženo dalje finansiranje javnih ustanova u tom gradu. U govoru je opleo i po svojoj partiji SNSD-u, a odbornike optužio za razna djela. Optužio je SNSD za sva dešavanja, a nazvao ih je "mafijašima".

“Ovdje su savjetnik predsjednika Republike Srpske koji se tako ponaša, direktor republičke institucije, pozvali me telefonom, nisu za bilo šta. U petak su rekli da ne postoji nijedna sporna stvar u tačkama dnevnog reda. Sa svima sam pojedinačno obavio razgovor. Šta hoće? Da ja pljačkam za njih? Je li to hoće? Da ja radim za njihove mafijaše?”, upitao je Prodanović.

Tvrdi da njegova partija pretvorila u “korumpiranu kriminalno-mafijašku organizaciju, koja radi protiv opštih interesa, čiji su kadrovi korumpirani i vode računa samo o ličnim interesima”.

Vidno ljut i razočaran, Lazar Prodanović, nezadovoljan radom predsjednika Skupštine Opštine Bratunac kao i svojim saradnicima, tvrdi da “SNSD igra igre sa Bošnjacima i namjerno diže tenzije, kako bi pljačka naroda prošla neopaženo”.

Prodanović, između ostalog, tvrdi da problem u Bratuncu nije u ostalim političkim strankama, već u SNSD-u.

“Ovdje nije problem niti u Ujedinjenoj Srpskoj, niti u DNS. Ovdje je problem u SNSD. I ko je SNSD? Korumpirane strukture, uvezane u tim pričama, ostvarujući svoje ciljeve preko žene, brata, rođaka… preko kuma. To više nema smisla. Ja ne znam šta ti ljudi od mene očekuju? Da ja budem potpisnik njihovih mafijaških poslova. Bogate se na beskrupolozan način, a sitne, male jadnike prijavljuju”, rekao je Prodanović.

Lazar Prodanović je posebno istakao da ga se kćerka stidi što je u SNSD-u.

“Kćerka me pita kako me nije sramota da ikada sjednem negdje sa takvim ljudima. To mi je nekoliko puta rekla i ima pravo. Svoj život sam posvetio javnom interesu. Zato se vi, djeco, morate za svoj život izboriti u Holandiji, u Srbiji. Ovdje vam nema mjesta sa ovakvim ljudima, nigdje i nikad”, naglasio je Prodanović, prenosi RTVBN.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.