19.1.2024. 14:52
1
Glavni tužilac Milanko Kajganić tužit će Sanju Vulić zbog uvreda koje je izrekla
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić tužit će poslanicu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić nadležnom sudu u RS.

"S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u RS", navedeno je iz Tužilaštva BiH za BN.

BN podsjeća da je Vulić posljednjih dana u više navrata osporavala lični i profesionalni integritet glavnog tužioca, optuživši ga da je napravio "pakt sa đavolom, odnosno sa najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara".

Ona je u izjavi Srni rekla da se "Kajganić morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova "pravila igre", primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste - izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: "Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena".

Vulić se, navodi BN, okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa, Milorada Dodika, podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmitda, koga vlasti RS ne priznaju.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.