9.4.2024. 20:38
1
Drama oko KCUS-a se nastavlja: Konaković podnio krivičnu prijavu protiv Rimca
Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković predao je krivičnu prijavu protiv ministra zdravstva FBiH Nediljka Rimca.

Rimac je dva puta odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a iako je privremeni Upravni odbor ove ustanove proveo konkursnu proceduru na kojoj je Gavrankapetanović bio prvorangirani.

Rimac se oglušio i na posljednji zaključak Vlade FBiH po kojem je Upravni odbor trebao izmijeniti svoj zahtjev prema Rimcu, na osnovu čega bi on trebao dati svoju saglasnost.

Rimac je odbio dati saglasnost jer Gavrankapetanović ne ispunjava uslove konkursa.

Rimac bi mogao odgovarati i da je promijenio svoju odluku, jer se konkurs ne može mijenjati po volji kandidata.

Podsjećamo, Rimac je u odgovoru naveo da ne razumije novi zahtjev i ponovo odbio dati saglasnost, navodeći da Gavrankapetanović nema certifikat oblast iz menadžmenta.

Konaković je podnio krivičnu prijavu navodeći da Rimac pogoduje “interesnim grupama”.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.