14.4.2024. 9:34
2
Dodik najavio odgovor RS-a "na ponašanje bošnjačkih političara i njihovih sponzora"
FOTO: n1
Bošnjaci trajno ruše svaku mogućnost da žive u BiH sa Srbima i to pokazuju gurajući rezoluciju o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, kazao je predsjednik bh. eniteta Republika Srpska te naglasio da RS zna svoj put i imaće odgovor na ovakvo ponašanje bošnjačkih političara i "njihovih sponzora sa Zapada".

- Ako neko uporno pokušava da kvalifikuje krivicu za jedan narod, a traži da mi živimo s njima, to je apsurdno. Nema nikakvog smisla, ne vodi nikakvom pomirenju i ne može ništa da znači, objavio je Dodik na platformi X.



Dodik je podsjetio da je tokom sedmice održan sastanak rukovodstava RS-a i Srbije u Beogradu na kojem je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obaviješten da su prekršene sve procedure na nivou BiH za pokretanje inicijative za rezoluciju o Srebrenici.

- Boravio sam i u radnoj posjeti Parizu, gdje sam razgovarao s francuskim senatorima, te predstavnicima srpske zajednice i Srpske pravoslavne crkve. Nakon Pariza, bio sam i na Ekonomskom forumu u Delfima u Grčkoj, naveo je Dodik.
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.