29.4.2024. 17:46
0
Upravni odbor BHRT: "Više od 60 posto uposlenika radi za osnovnu platu ispod 800 KM i topli obrok od sedam KM"
Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja se prikuplja na teritoriji Federacije BiH.

"Poslovodni odbor Radiotelevizije Federacije BiH odbija sve na zakonu utemeljene prijedloge BHRT-a o raspodjeli RTV takse, koja se prikuplja od 1. 3. ove godine, pa prikupljena sredstva stoje zamrznuta  na računu JP EP BiH", napominju iz Upravnog odbora BHRT-a.

Na osnovu zaključaka sa današnje sjednice, UO BHRT-a traži od Generalnog direktora i menadžmenta da nastave razgovore sa Vladom Federacije BiH i RTV Federacije BiH oko postizanja rješenja raspodjele prihoda od RTV takse zasnovanog na Zakonu o RTV sistemu BiH.

"UO BHRT očekuje da će Vlada Federacije BiH djelovati u pravcu iznalaženja hitnog rješenja ovog problema, jer su oba javna emitera zbog odbijanja rješenja od strane Poslovodstva RTV FBiH bez prihoda", kaže se u saopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalaze uposlenici Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika BHRT-a zatražio je danas od Upravnog odbora BHRT-a konkretne poteze i korake u rješavanju problema redovne isplate plata i ostalih naknada.

"Zahtijevamo da rade svoj posao i ponovno podsjećamo da više od 60 odsto uposlenika radi za osnovnu platu ispod 800 KM i za topli obrok od 7 KM", poručili su iz Sindikata. 

(Ajdin B.)

UO BHRT
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.