25.7.2023. 20:02
0
Užas u susjedstvu: Jedna osoba se utopila, a tri povrijeđene
FOTO: Vijesti.me
Tridesetjednogodišnji P.M. izgubio je život a troje je povrijeđeno u incidentu koji se oko 18 sati desio u zalivu Trašte u Crnoj Gori, na hridinama između uvale Pržna (Plavi horizont) i Marina naselja turističkog rizorta Luštica Bay u Krtolima kod Tivta.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti.me, P.M. se utopio u talasima koje je podigao jaki jugo, a troje ljudi je povrijeđeno - najvjerovatnije kada su ih talasi bacili na stijene na obali, prenosi Avaz.

Pomoć povrijeđenima je pružila ekipa Službe za vanredne situacije iz kompleksa Luštica Bay koja je uprkos, veoma teškim uslovima na moru, uspjela da izvadi i tijelo utopljenika.

U moru pronađeno tijelo
Pomoć povijeđenima sa kopnene strane ukazale su ekipe Službe zaštite Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića, a medicinski ih je zbrinuo tim Hitne pomoći iz Tivta.

O incidentu je obaviještena i Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) koja je koordinisala naporima spasilačkih službi.

Oko 19.15 sati UPSUL je dobila i dojavu da je u moru u blizini Perazića dola također primijećeno još jedno beživotno tijelo. Ekipa UPSUL se sa svojim plovilom uputila ka naznačenoj lokaciji da izvadi tijelo utopljenika.

Izvučen utopljenik

U akciji vađenja tijela utopljenika koje je prebačeno do marine Luštica Bay gdje je predato policiji i medicinarima koji su mogli samo da konstatuju smrt, pored plovila Službe za vanredne situacije Luštice Bay učestvovao je i gliser sa posadom firme "Una" iz Tivta.

Inače, UPSUL je danas imala pet akcija spašavanja kupača na Velikoj plaži u Ulcinju a čiji su životi bili ugroženi zbog neopreznosti i nepoštovanja crvenih zastava koje su na plažama bile istaknute za kupače radi opasnosti izazvane velikim valovima i jakom jugu.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.