28.10.2022. 18:39
0
Neymar i Kylian Mbappe se ne podnose: To donosi uspjeh PSG-u
Neymar i Kylian Mbappe su u sukobu već neko vrijeme, navode francuski mediji.

Njihove međusobna netrpeljivost, osim mnogo medijske buke, donosi veliku korist za Paris Saint Germain u sportskom smislu.

Na terenu stvari stoje sasvim drugačije

Dok se ne prestaje šuškati o njihovom lošem odnosu, na terenu stvari stoje sasvim drugačije. Možda ih je želja da dokažu svoju vrijednost i budu pobjednici u borbi za glavnog igrača francuskog prvaka dovela do toga da budu bitni za ekipu.

A brojke su upečatljive i ističu jasnu dominaciju zvijezdane trojke PSG-a, uključujući Lionela Messija.

Do utakmice Lige prvaka protiv Maccabija iz Haife posljednja 22 pogotka PSG-a (do šestog i sedmog izraelskom tim) podijelila su samo tri imena… Mbappe, Neymar i Messi!

Francuz ih je sakupio devet, Brazilac četiri, a Argentinac sedam. Njihovi golovi čine čak 80 posto svih golova koje su Parižani dosad postigli.

Beskrajna borba da se dokaže ko je jedna i jedina prava zvijezda vodi PSG do vrha. No podaci također pokazuju da PSG ove sezone nije izgubio nijednu utakmicu, ni u prvenstvu ni u Ligi prvaka, dok je remizirao sedam puta.

Mbappe je u ovoj fazi sezone zabio 16 golova

Mbappe je u ovoj fazi sezone zabio 16 golova, dok ih je prošle sezone imao šest. Brazilac je prošle godine bio na jednom pogotku.

Ove sezone je vratio svoj uspjeh ispred gola i već je postigao 11. I na kraju, Argentinac. Messi je bio na tri gola. Ove sezone je već stigao do 11 golova, ako uračunamo francuski Superkup.

Nedvojbeno ih njihov unutarnji sukob tjera na impresivne izvedbe, prenosi Marca.


(Admir O.)

PSGNeymar
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.