13.5.2023. 19:23
0
Riješena dilema strijelca prvog pogotka za Željezničar
Sarajevo i Željezničar remizirali su u 149. vječitom derbiju. Bilo je 2:2, a mnogo zadovoljniji mogu biti u taboru Plavih jer je Željezničar gubio sa 2:1 sve do posljednje sekunde meča kada je Sulejman Krpić pogodio za veliko slavlje.

Dosta konfuzije izazvao je prvi gol Plavih. Na prvu je gol pripisan Irfanu Jašareviću, Savez je također u zvanični izvještaj defanzivca naveo kao strijelca, no, ispostavilo se da ipak Jašarević nije bio strijelac.

Štilić je centrirao, Santos šutirao, a Dizdarević odbio loptu na koju su natrčali Krpić i Jašarević, a prema videozapisu sa društvenih mreža jasno se može zaključiti da je Krpić strijelac.

Novi ugao postignutog pogotka pogledajte OVDJE.

Tako je Krpić stigao do brojke od 6 golova u gradskim derbijima čime se izjednačio sa legendarnim Dželaludinom Muharemovićem na listi najboljih strijelaca u vječitom derbiju.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.