14.8.2023. 21:47
0
Borac upisao visoku pobjedu protiv Igmana: Makarić heroj Banjalučana
Fudbaleri banjalučkog Borca dočekali su Igman na "Gradskom stadionu" i upisali visoku pobjedu rezultatom 4:1.

Iako su Banjalučani upisali visoku pobjedu, meč je bolje otvorio Igman. Konjička ekipa povela je u 24. kada je Ramić spustio loptu za Bešagića koji je jednim projektilom matirao Mijatovića za prednost. 

Međutim, samo dvije minute kasnije nakon što je golman Igmana, Aldin Ćeman, uspio zaustaviti udarac lopta je došla do Makarića kojem je ostalo da je zakuca u praznu mrežu. 

"Crveno-plavi" su preokrenuli prije kraja samog poluvremena. Visoku loptu Kvržić je iz prve šutirao ka golu, a napadač Borca ju je na petercu skrenuo u mrežu pored nemoćnog Ćemana.

U drugom poluvremenu nisu stali Banjalučani, pa su postigli još nekoliko golova. Prvo je Makarić pronašao Korteza (Cortes) u 69. minuti za 3:1, da bi sedam minuta kasnije Čavić postigao i četvrti gol za Borac na ovoj utakmici. 

Borac je nakon 4. kola sedmi na tabeli Premijer lige BiH sa tri osvojena boda, ali iz samo dvije odigrane utakmice. Podsjetimo, oni su odgađali dva kola Premijer lige zbog obaveza u Evropi. 

Igman je nakon upisane dvije pobjede, zabilježio i poraz. Konjička ekipa sada zauzima 2. mjesto sa šest bodova iz tri odigrane utakmice.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.