30.7.2023. 9:38
0
Danas na rasporedu dvije utakmice Premijer lige BiH: Tuzla City gostuje u Gabeli, Sarajevo domaćin Slogi Meridian
Danas su na rasporedu još dva meča Premijer lige BiH, Tuzla City će gostovati u Gabeli ekipi GOŠK-a, dok je Sarajevo domaćin Slogi Meridian.

Nakon što su prošle godine dominantno osvojili Prvu ligu FBiH ekipa GOŠK-a je vrijedno radila tokom priprema i dovela je veliki broj pojačanja kako bi bili konkurentni timovima iz društva najboljih, sa druge strane Tuzla City je imala jednu od najlošijih sezona prošle godine, jer su se bukvalno do zadnjeg kola borili za opstanak, a ove sezone je zasigurno cilj ponovo Evropa, pa će nas u Gabeli očekivati zanimljiv meč.

U drugoj utakmici dana Sarajevo će na svom Koševu dočekati ekipu Sloge Meridian. Nakon što su obje ekipe u prošloj sezoni lutale po stadionima i tek u finišu sezone su igrali na svojim stadionima, ove godine imaju privilegiju da igraju na svom terenu od prve utakmice, pa su i očekivanja puno veća. Bordo tim u ovaj meč ulazi nakon katastrofalnog ispadanja u Evropi od ekipe Torpeda, a zatim smjene trenera Mirze Varešanovića i direktorice Ajle Alimanović.

Tim će na večerašnjem susretu voditi Mensur Doga šef Akademije, a ono što je pozitvno jeste da će se na sjevernu tribinu Koševa vratiti Hored zla. Sloga Meridian je prošle sezone uspjela izbjeći ispadanje iz lige, pa su tako ove sezone na klupi ostavili trenera Vladu Jagodića i zasigurno žele već u prvom dijelu šampionata osigurati taj opstanak, a možda i napraviti nešto više.

Treća utakmica koja se danas trebala igrati između Željezničara i Igmana je odgođena radi obaveza Plavih u Evropi.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Subota, 29.07.

Velež – Zvijezda 09 5:0

Nedjelja, 30. 07.

17:00 GOŠK – Tuzla City

20:30 Sarajevo – Sloga Meridina (Arena Sport)


Utakmice Zrinjski – Posušje, Široki Brijeg Borac i Željezničar – Igman su odgođene radi obaveza bh. klubova u Evropi.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.