11.6.2023. 13:03
0
Rahimić o Džeki: Mislim da je sve u redu, da nije povreda, jednostavno grč
Danas su se medijima u Zenici obratili član stručnog štaba reprezentacije BiH Elvir Rahimić, te prvotimci Nikola Vasilj i Luka Menalo.

Rahimić se na samom početku osvrnuo na stanje u reprezentaciji.

“Šehić je već tu, trenira i sa njim je sve u redu. Nedostaje još Džeko, sutra dolazi i tada ćemo postati kompletni.”, rekao je Rahimić.

Upitan je i da li ima neke dodatne informacije vezane za stanje Edina Džeke, te da li je meč protiv Manchester Cityja napustio zbog povrede.

“Mislim da je sve u redu, da nije povreda, jednostavno grč, i da je zbog toga napustio igru. Nadamo se da je tako i da će biti spreman.”, rekao je Rahimić.

Osvrnuo se i na same pripreme.

“Okupili smo se malo ranije. Neki igrači su završili ranije prvenstvo, neki skoro i teško je održati formu igrača na jednom nivou. Zbog toga smo se i okupili ranije kako bi svi digli formu i bili spremni za Portugal. Nadam se da ćemo biti spremni za Portugal, to je jedna jako teška utakmica, znamo kakve igrači imaju. Kažem, nadam se da ćemo biti spremni za obje utakmice i ostvariti zacrtano.”, jasan je Rahimić.

Podsjećamo, naš tim će najprije 17. juna protiv Portugala odigrati prvi meč, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Luksemburg.

Nakon dva odigrana kola Zmajevi su treći sa tri boda, Portugal je prvi sa maksimalnih šest, slijedi Slovačka sa četiri, Island ima tri, Luksemburg jedan bod, a Lihtenštajn je bez bodova.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.