25.8.2023. 10:27
0
Bašić: Radujem se utakmici, vidjet ćemo jesmo šta naučili iz Posušja
Fudbaleri Željezničara u subotu će u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica ugostiti ekipu Tuzla Cityja.

Meč je najavio trener tima sa Grbavice Nermin Bašić.

“Utakmica protiv mog bivšeg kluba, kluba koji zaslužuje pažnju i mogu se boriti za Evropu. Mi se želimo vratiti na pobjednički kolosijek, želimo igrati svoj stil. Radujem se utakmici i želimo vidjeti gdje smo. Nije nas poljuljao poraz, vidjet ćemo šta smo naučili iz poraza. Štilić je odustan, Šehić je obnovio povredu, a Al Jaber će riješiti pitanje dozvole naredne sedmice”, rekao je Bašić.

Plavi žele popraviti dojam sa utakmice protiv Posušja.

“Dole smo imali posjed lopte bez ozbiljne šanse. Biće drugačija sada utakmica, Premijer liga je specifična. Svi daju protiv nas 200 posto, a ovo je utakmica gdje želimo nametnuti naš stil igre. Želim da o tome stalno pričamo i da se ne poljuljamo. Psihološki će biti krucijalno kako ćemo ući u meč. Tuzla City ima vrhunske igrače. Nema unaprijed upisivanja bodova, nema toga u ovoj ligi. Teško je bilo koga dobiti”, rekao je Bašić, a potom se osvrnuo na taktiku iz Posušja.

“Nije to bila greška. Željeli smo veći posjed sa tri igrača nazad. Pogodili smo što se tiče mirnoće, bilo je dobrih stvari, ali do zadnje trećine. Neke igrače smo regenerisali, neki su se potrošili Evropu. Protiv onakvih ekipa ne smijete primiti prvi gol. Znali smo šta nas čeka u Posušju, pripremili smo se, ali nismo našli modus.”

Plavima sada slijede tri utakmice u samo sedam dana.

“Nije to problem. Ja sam imao sedam utakmica u tri sedmice kada sam došao ovdje. Želim da svima dajem priliku, nije to samo 11 i to je to. Hoću zdravu konkurenciju, svi da se bore”, rekao je Bašić.
Novinarima se obratio i lijevi bek tima Irfan Jašarević.

“Kao što kaže šef, svima je jasno da želimo da zaboravimo igru iz Posušja i da se okrenemo narednim utakmicama. Naglašavam igru, nismo dobro stajali, nismo dobro igrali kao u Evropi, kao protiv Borca. Željno iščekujemo utakmicu protiv Tuzle pred našim navijačima da pokažemo tu igru. Dobro smo radili ove sedmice i nadamo se tri boda”, zaključio je Jašarević.

Utakmica se igra sa početkom od 20 sati i 45 minuta, prenosi N1.

(Mubina I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.