14.11.2023. 11:49
0
Amerikanka karijeru završila povredom pa poručila: Ovo je dokaz da Bog ne postoji
FOTO: Instagram
Bivša najbolja nogometašica svijeta, Amerikanka Megan Rapinoe (38), završila je svoju karijeru zbog teške ozljede koju je pretrpjela u trećoj minuti svog posljednjeg profesionalnog nastupa

Očekivalo se da će susret između OL Reign i Gotham FC u američkoj NSWL ligi biti emotivan oproštaj za osvajačicu Zlatne lopte 2019. godine.

Međutim, unatoč planiranom emotivnom oproštaju, utakmica, koju je njezin klub izgubio 2-1, neće ostati u sretnom sjećanju. Rapinoe je morala izaći iz igre nakon samo tri minute zbog teške ozljede koju je pretrpjela bez ikakvog kontakta. Amerikanka je nakon utakmice izjavila da vjeruje kako joj je pukla ahilova tetiva, a s terena je morala otići uz pomoć štaka.

"Sigurna sam da mi je pukla ahilova tetiva. Nisam religiozna osoba, ali ako postoji Bog, ovo je onda dokaz da ga nema. Ovo je baš sj***no", rekla je Rapinoe nakon utakmice.

"Pretpostavljam da sam vozila dok mi točkovi nisu otpali. Sad sam obična osoba, moram proći kroz rehabilitaciju što je dosta veliki udarac. Međutim, moram pronaći crni humor i u ovoj situaciji", zaključila je nakon utakmice, prenosi Sport1.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.