29.2.2024. 10:27
0
Penaranda pogođen bakljom, čeka li Borac kazna?
FOTO: FK Sarajevo
Fudbaleri Borca i Sarajeva remizirali su sinoć u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 0:0, a pred sami kraj meča imali smo priliku gledati scene kakve ne priliče niti jednom fudbalskom stadionu.

U 78. minuti skoro je došlo do masovne tuče među igračima, a sve se završilo sa šest podijeljenih žutih kartona, iako je su pojedini fudbaleri možda zaslužili i više od toga.

No, osim toga, domaći navijači su napravili jedan u nizu ekscesa i umalo teško povrijedili gostujućeg fudbalera, Adalberta Penarandu. Dok je sudija pokušavao smiriti situaciju na jednoj strani, na drugoj je s tribina poletjela baklja, koja je pogodila venecuelanskog internacionalca, no na svu sreću nije došlo do teže povrede.  U isto vrijeme, baš kao i na meču u oktobru (1:1), stadionom se orilo i “Ubij Turčina”, prenosi Sport 1.


Podsjećamo, FK Sarajevo je kažnjen nakon meča sa Širokim Brijegom te neće imati podršku navijača na narednoj domaćoj utakmici, a nakon toga će istočna tribina biti zatvorena na još dvije, pa ostaje za vidjeti da li ista pravila vrijede za sve.

Inače, meč je obilježila i jedna sporna situacija. Jedan igrač Borca je u svom kaznenom prostoru očigledno igrao rukom, no Peljto se nije oglasio te ostaje za vidjeti šta će na sve to reći sudijska komisija.

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.