10.10.2023. 19:23
0
Dončić razočarao navijače u regionu: Ako se vratim u Evropu, mogu igrati samo za jedan klub
FOTO: AP
Slovenci su se nadali da bi ga mogli vidjeti u dresu Olimpije, a Srbi ga zamišljali u Partizanu i Crvenoj zvezdi

Luka Dončić vratio se u Madrid gdje će sa svojim Dallas Mavericksom odigrati prijateljski meč protiv Reala koji je napustio prije pet godina.

- Bez Madrida ne bih bio tu gdje jesam. Tu sam sve naučio, tu sam trenirao - započeo je Dončić obračanje medijima u španskoj prijestolnici.

Kada su ga pitali da li bi želio povesti nekog bivšeg saigrača sa sobom, on se odlučio za veterane.

- Poveo bih neke saigrače, Rudy Fernandeza, Sergio Llulla, neke trenere i fizioterapeuta. Ali bit će mi dovoljno da ponesem nešto šunke - kazao je Dončić i nasmijao prisutne.

Nada se da će ova sezona za Dallas biti posebna.

- Otkako sam otišao iz Madrida, puno puta sam rekao Marku Cubanu da bih se volio vratiti i poslušao me. Nadam se da ćemo jednog dana igrati na Santiago Bernabeuu i da će nas NBA pustiti - poželio je Dončić.

Otkrio je i da u Evropi ima samo jedan klub za koji može igrati. Izjavom je malo razočarao navijače u regionu.

- Ne znam šta nosi budućnost, ali ako se jednog dana vratim igrati u Evropu, to će biti samo u Real Madridu, sto posto - rekao je Dončić i razočarao Slovence koji su se nadali da će zaigrati za Olimpiju, ali i navijače u Srbiji koji su maštali o Luki u dresu Partizana ili Crvene zvezde.

Prijateljska utakmica između Real Madrida i Dalas Mavericksa igra se u 20:45 sati, navodi Avaz.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.