22.10.2023. 15:56
0
„Dončić ne može da čuva ni stalak za kamere, Irving je bolji“
FOTO: FIBA
Nekadašnji NBA košarkaš Kenyon Martin kaže da Luka Dončić nije najbolji igrač u Dallas Mavericksima.

„On je četvrti najbolji igrač u ligi, u MVP diskusiji je, ali po mom mišljenju nije najbolji igrač u svom timu. Ako bi igrali jedan na jedan i Kyrie dobije prvi loptu, Luka je možda ne bi ni dotakao, on ne može da čuva ni stalak za kameru“, kaže 45-godišnji Martin i dodaje:

„Da li je Luka dobar, dobar za tim? Jeste. Ali ako brojevi koje imaš na kraju ne donesu nešto, onda su to samo brojevi. Pravi košarkaški ljudi, koji gledamo ko si i šta radiš, gledamo Kyrija i kažemo ’taj je’.”

Martin je bio prvi pik na draftu 2000. godine i tokom karijere je prosječno bilježio 12,3 poena i 6,8 skokova igrajući za Netse i Nuggetse prvih 11 sezona, a do kraja karijere još za Cliperse, Nickse i Buckse, prenosi N1.

Nova NBA sezona počinje 24. oktobra.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.