13.4.2024. 8:49
0
KK Partizan se ogradio od uvreda navijača: "Nepromišljeni gestovi bacili ljagu..."
FOTO: telegraf.rs
Košarkaši Partizana sinoć su savladali Valensiju rezultatom 79:66 te se na taj način oprostili od najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Meč nije imao rezultatski značaj, pa je više pažnje privuklo ono što se dešavalo mimo terena. Naime, Grobari su istakli parolu usmjerenu prema navijačima Partizana koji su aplauzima dočekali legendarne hrvatske košarkaše Tonija Kukoča i Dinu Rađu.

Kukoč i Rađa su bili u Beogradu zbog promocije filma Sabahudina Topalbećirevića "Magična sedmica", pa su iskoristili priliku pogledati uživo meč Partizana. Dočekani su aplauzima, što se nije svidjelo Grobarima.

- Klub pripada onima sto za njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive. Mi se nikada nećemo praviti fini prema ustašama što bježe sa postolja u Atini - poručili su Grobari.

Navijači Partizana su, uz parolu kojom se aludira na silazak Hrvata s pobjedničkog postolja 1995. tokom dodjele zlatnih medalja SR Jugoslaviji, pjevali pjesmu Baje Malog Knindže.

No, ona brzo je uslijedila reakcija KK Partizan, koji se ogradio od dešavanja na tribinama. Oni su naveli da su nepromišljeni gestovi bacili ljagu na novi rekord i priču o ljubavi.

- Iako su svi svjesni da je heterogenost u razmišljanju i stavovima po različitim pitanjima nešto što karakteriše navijače Partizana, Klub se ograđuje od svih uvreda koje su izrečene tokom utakmice, sa različitih strana Arene. Takođe, Klub ne razumije neodgovoran ispad i paljenje baklji u dvorani koji će sigurno dovesti do oštre kazne i uniziti ugled Partizana za koji smo se zajedno borili. Partizan poziva navijače da budu uz tim u predstojećem plej-ofu ABA lige. Da navijaju srčano, ali i pametno i odgovorno prema klubu koji vole. - stoji u saopćenju.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.