Za ukusan i jednostavan obrok zaista nije potrebno mnogo, pa sa pilećim batacima i povrćem možete napraviti čuda. Meso je sočno, a povće mekano i ukusno.
Sastojci:
500 - 600 g pilećih bataka
2 krompira
250 g graška
2 mrkve
maslinovo ulje
mješavina začina
so
umak za pečenje:
30 g putera
1 kašika meda
100 ml vrhnja za kuhanje
1 češanj bijelog luka
½ luka
1 kašičica origana
½ kašičice ruzmarina
svježi peršun
mješavina začina
Pileće batake najprije popržite na maslinovom ulju da se preko mesa uhvati korica. Ostavite sa strane, a u tavu u kojoj ste pržili meso dodajte puter, te sitno nasjeckan bijeli luk, svježi peršun i luk. Kratko prepržite, pa dodajte origano, ruzmarin, med, mješavinu začina i vrhnje za kuhanje. Dobro izmiješajte i čim proključa skinite s vatre.
U tepsiju stavite krompir i mrkvu izrezane na jednake kockice, a potom i grašak. Po povrću poslažite batake, pa sve prelijte umakom.
Tepsiju prekrijte alu folijom pa stavite peći u rernu na 200 stepeni oko pola sata.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.