9.3.2017. 10:33
0
Coca-Cola pileća krilca
Coca-Colu obično konzumiramo uz obrok, ili nakon konzumiranja hrane kako bi nam pomogla da što lakše svarimo ono što smo pojeli. Ali, da li ste znali da Coca-Cola može biti i sastavni dio recepta?!
Sastojci:

800 g pilećih krilaca
100 ml vode
50 ml sojinog sosa
300 ml Coca-Cole
1 kašičica mješavine začina
1 kašika sjeckanog đumbira
1 kašika sjeckanog bijelog luka
biber

Mlađa generacija i ljubitelji brze hrane uživat će u današnjim slasnim pilećim krilcima koja budu gotova dok trepnete. Nije loše da krilca prije kuhanja dobro operete, a potom posušite papirnim ubrusom.

Krilca ubacite u proključalu vodu i pustite ih da kuhaju oko pet minuta. Zatim, zagrijte tavu, po mogućnosti najbolje je ako imate vok tavu, pa u nju poredajte ocijeđena krilca. Prelijte ih najprije soja sosom, potom Coca-Colom, te dodajte đumbir, bijeli luk i začine. Nakon pet minuta krilca okrenite, poklopite tavu i pustite da kuhaju na laganoj vatri pola sata. S vremena na vrijeme možete ih opet okrenuti. Ako vam poslije pola sata bude previše tekučine u tavi, možete skinuti poklopac i pojačati vatru kako bi višak vode ispario.

Tako pripremljena krilca možete poslužiti kao snack, ali uz adekvatan prilog, kao što je kuhana riža, kuskus ili pečeni krompir to može lako biti i dobar ručak. Sigurni smo da će vam uz ovo jelo prijati i čaša hladne Coca-Cole.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.