26.8.2021. 15:40
0
Ultimativni hadžijski ćevap
Meso je super mekano i nevjerovatno ukusno. A tek povrće?! Ne zna čovjek za šta bi prije. Zato ovo i jeste Ultimativni hadžijski ćevap!
Sastojci:

400 g teletine
150 g šampinjona
50 g putera
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 paprika babura
so
biber
svježi peršun

Teletinu izrežite na malo veće kockice, pa je dodajte  u luk koji ste prethodno popržili na mješavini ulja i putera. Kada meso porumeni, dodajte mrkvu i paprike isjeckane na kockice. Zatim, dodajte šampinjone.

Sve posolite, pobiberite i pospite svježim peršun, pa dinstajte oko 15 minuta. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u manje porcije, koje je potrebno zamotati najprije u papir za pečenje, a potom i u alu foliju. Tako zamotno meso i povrće stavite peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Hadžijski ćevap poslužite uz slani kajmak. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.