Meso je super mekano i nevjerovatno ukusno. A tek povrće?! Ne zna čovjek za šta bi prije. Zato ovo i jeste Ultimativni hadžijski ćevap!
Sastojci:
400 g teletine
150 g šampinjona
50 g putera
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 paprika babura
so
biber
svježi peršun
Teletinu izrežite na malo veće kockice, pa je dodajte u luk koji ste prethodno popržili na mješavini ulja i putera. Kada meso porumeni, dodajte mrkvu i paprike isjeckane na kockice. Zatim, dodajte šampinjone.
Sve posolite, pobiberite i pospite svježim peršun, pa dinstajte oko 15 minuta. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u manje porcije, koje je potrebno zamotati najprije u papir za pečenje, a potom i u alu foliju. Tako zamotno meso i povrće stavite peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Hadžijski ćevap poslužite uz slani kajmak. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.