Vrlo je slično pohovanoj piletini, ali mnogo bolje. Puno hrskavije i ukusnije, a i zdravije. Poseban „ukras“ ovog jela su rog paprike.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
2 rog paprike
50 g putera
20 ml ulja
100 g oraha
100 g prezle
marinada:
1 kašika meda
1 kašika senfa
1 kašika ulja
U zdjeli pomiješajte med, senf i ulje, a po želji posolite i pobiberite. U tu smjesu dobro uvaljajte pileći file.
Sa
Tefal sjeckalicom sameljite orahe, pa ih pomiješajte s prezlom. Marinirani file, potom, dobro uvaljajte u prezlu i orahe, pa stavite u tepsiju.
Zajedno s piletinom stavite i paprike, te puter i 20 ml ulja. Piletinu i paprike pecite na 200 stepeni oko pola sata.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.