Iskreno, ovo jelo nema nikakve veze sa sušijem, ali nama se svidio naziv, pa zašto onda ga ne nazvati Suši lazanje. Lazanje su hrskave, a riba sočna!
Sastojci:
200 g lazanja
200 g filea tune
200 g filea pastrmke
1 stabljika prase
1 tikvica
maslinovo ulje
biber
so
Listove lazanja stavite u kipuću vodu i kratko ih kuhajte (oko 2 min.), pa ih izvadite na tanjir i ostavite da se ohlade.
File tune i pastrmke izrežite na manje dijelove, pa na svaki list lazanja stavite po jedan komad. Između ribe stavite trakice prase, a preko tanke listove tikvice. Pobiberite i posolite, pa pažljivo urolajte.
Rolnice slažite jednu uz drugu u manju tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, pa sve prelijte sa malo maslinovog ulja. Stavite peći u rernu na 170 stpeni oko 20 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.