24.10.2023. 15:31
0
Zapečena skuša
Kad poželite ribu za ručak ne bježite od skuše, jer pripremljena na ovaj način, u rerni, oduševit će vas svojim okusom.
Sastojci:

500 g skuše
50 g paste od bijelog luka
so
biber
svježi peršun
maslinovo ulje

za salatu:
150 g miksa salata
1 manji ljubičasti luk
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
so

Skuše zarežite od glave prema repu i odstranite kosti. Posolite i pobiberite, pa unutrašnju stranu ribe premažite pastom od bijelog luk (možete je kupiti gotovu ili napraviti sami od bijelog luka, malo soli i maslinovog ulja). Pospite sve sitno nasjeckanim svježim peršunom, pa je pažljivo urolajte od glave prema repu.

Tako pripremljenu ribu stavite u tepsiju, prelijte sa malo maslinovog ulja, pa stavite peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Ovako pripremljenu ribu poslužite uz salatu od miksa raznih salata (zelena salata, kristal, radič i sl.), koju ste pomiješali sa tankim kriškama ljubičastog luka, sitno nasjeckanim bijelim lukom i maslinovim uljem. 

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.