Kad poželite ribu za ručak ne bježite od skuše, jer pripremljena na ovaj način, u rerni, oduševit će vas svojim okusom.
Sastojci:
500 g skuše
50 g paste od bijelog luka
so
biber
svježi peršun
maslinovo ulje
za salatu:
150 g miksa salata
1 manji ljubičasti luk
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
so
Skuše zarežite od glave prema repu i odstranite kosti. Posolite i pobiberite, pa unutrašnju stranu ribe premažite pastom od bijelog luk (možete je kupiti gotovu ili napraviti sami od bijelog luka, malo soli i maslinovog ulja). Pospite sve sitno nasjeckanim svježim peršunom, pa je pažljivo urolajte od glave prema repu.
Tako pripremljenu ribu stavite u tepsiju, prelijte sa malo maslinovog ulja, pa stavite peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ovako pripremljenu ribu poslužite uz salatu od miksa raznih salata (zelena salata, kristal, radič i sl.), koju ste pomiješali sa tankim kriškama ljubičastog luka, sitno nasjeckanim bijelim lukom i maslinovim uljem.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.