Želite li brz i osvježavajući desert, a pritom ste ljubitelj ananasa, onda se sigurno nećete dvoumiti oko pripreme ovog recepta.
Sastojci:
1 ananas
2 jaja
70 g šećera u prahu
10 g gustina
200 ml vrhnja za šlag
1 kašika arome badema
mliječna čokolada za posipanje
Ananas prerežite na pola, pa mu pažljivo odstranite sočno „meso“, odnosno unutrašnjost.
Komade voća ubacite u dublju zdjelu, pa dodajte jaja, 50 g šećera u prahu, gustin, te 100 ml vrhnja za šlag. Štapnim mikserom sve dobro izmiksajte, pa dobivenu smjesu prelijte u šerpu i zagrijavajte na laganoj vatri.
U smjestu, potom, dodajte ostatak šećera u prahu (20 g) i ostatak vrhnja za šlag (100 ml), te aromu badema. Neprestano mijeašajte i kuhajte kremu dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Na kraju, dobivenu kremu ravnomjerno rasporedite po unutrašnjosti ananasa, pospite narendanom mliječnom čokoladom i ostavite u frižider da se ohladi.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.