25.10.2023. 13:32
0
Kremasti ananas
Želite li brz i osvježavajući desert, a pritom ste ljubitelj ananasa, onda se sigurno nećete dvoumiti oko pripreme ovog recepta.
Sastojci:

1 ananas
2 jaja
70 g šećera u prahu
10 g gustina
200 ml vrhnja za šlag
1 kašika arome badema
mliječna čokolada za posipanje

Ananas prerežite na pola, pa mu pažljivo odstranite sočno „meso“, odnosno unutrašnjost. 

Komade voća ubacite u dublju zdjelu, pa dodajte jaja, 50 g šećera u prahu, gustin, te 100 ml vrhnja za šlag. Štapnim mikserom sve dobro izmiksajte, pa dobivenu smjesu prelijte u šerpu i zagrijavajte na laganoj vatri.

U smjestu, potom, dodajte ostatak šećera u prahu (20 g) i ostatak vrhnja za šlag (100 ml), te aromu badema. Neprestano mijeašajte i kuhajte kremu dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Na kraju, dobivenu kremu ravnomjerno rasporedite po unutrašnjosti ananasa, pospite narendanom mliječnom čokoladom i ostavite u frižider da se ohladi.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.