Kada imate teletinu i kada ispadne ovako fina kao u našem receptu, onda nema druge nego je nazvati Telefinom. Sočno, mekano i pršti od okusa!
Sastojci:
1,5 kg teletine s kostima
1 ljubičasti luk
30 g barbecue sosa
so
prilog:
100 g instant pirea
30 g putera
biber
so
Meso ostavite u što većem komadu. Posolite ga po želji sa svih strana i stavite u vatrostalnu zdjelu. Stavite i jednu glavicu ljubičastog luka prerezanu na pola. Sve dobro prekrijte alu folijom i stavite peći na 170 C oko 2 sata.
Tada skinite foliju i nastaviti peći još 10 minuta ali na 230 stepeni.
Dok je vruće, meso skinite s kostiju, dodajte mu barbecue sos i luk koji se pekao s mesom i sve dobro usitnite i pomiješajte uz pomoć viljuške. Kada se sos u potpunosti istopi i pomiješa sa mesom, možete poslužiti uz jelo.
Najjednostavniji, a opet najbolji prilog, napravite od instant pire praha i uživajte u sjajnom obroku.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.