Faširano meso puretine je prilično neutralno, pa ga uz probrane začine i dodatke možete učiniti super ukusnim. Faširane šnicle uz zeleni pire će rado jesti svi ukućani.
Sastojci:
500 g faširane puretine
1 jaje
2 mrkve
20 g parmezana
50 g prezle
bijeli luk u prahu
vlasac
biber
zeleni pire:
300 g špinata
200 g krompira
500 ml povrtnog temeljca
50 g putera
50 ml mlijeka
20 g parmezana
biber
U posebnu zdjelu stavite meso, pa mu dodajte jaje, sitno narendanu mrkvu, prezlu, bijeli luk u prahu, vlasac, biber, te narendani parmezan. Sve dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Dobivenu smjesu, potom, prebacite na prozirnu foliju pa oblikujte veću „kobasicu“. Dobro je pričvrstite na krajevima, pa stavite u zamrzivač na sat vremena.
Kada se meso ohladi, izvadite ga iz folije i narežite na kriške jednake debljine. Poslažite u tepsiju i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Dok se šnicle peku, pripremite pire. U veću šerpu stavite špinat i krompir isjeckan na kockice, pa sve prelijte temeljcem od povrća i kuhajte oko pola sata na jakoj vatri.
Tada povrću dodajte mlijeko, puter, narendani parmeza i biber, pa štapnim mikserom izradite pire.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.