11.5.2018. 22:44
0
Nakon snimka zlostavljanja angora koza: H&M, Zara i Gap odustaju od upotrebe moher vune
Planetarno poznati lanci kao što su H&M, Zara i Gap žele raditi bez mohera u budućnosti. Moher je svilenkasta tkanina ili pređa izrađena od kose angora koze.

Ove kompanije reagovale su na videozapis organizacije za zašittu životinja Peta, koji prikazuje zlostavljanje angora koza.

Slike su snimljene u Južnoj Africi na farmama angora koza od čije dlake se dobija moher vna.

Tekstilna grupa H&M, Gap, Arcadia i Inditex Yara, Pull&Bear i Massimo Dutti najavila je da od 2020. neće više imati moher u svojim proizvodima. 

Kako prenose mediji američki proizvođač odjeće Gap naglasio je kako je vrlo ozbiljno shvatio pitanje dobrobiti životinja, a i britanska grupa Arcadia izrazila je zabrinutost zbog Petinog videozapisa. 

H&M i Inditex koriste samo malu količinu mohera, a ostale grupe nisu dale nikakve podatke.

(Lejla Trle) 

ZaraH&MGap
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.