10.5.2024. 8:54
0
Izraelska predstavnica na Eurosongu se nije dobro provela na sceni: Tokom nastupa joj zviždali, uzvikivali "Oslobodite Palestinu"
U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga sinoć je nastupio Izrael zbog čega su tokom čitavog jučerašnjeg dana bili protesti u švedskom Malmeu, gradu domaćinu takmičenja za najbolju pjesmu Evrope.

Predstavnica Izraela Eden Golan izviždana je tokom čitavog nastupa. Ipak, prošla je u finale.

Na društvenim mrežama se šire snimci iz Malmo Arene na kojem se mogu čuti zvižduci i povici "Oslobodite Palestinu" tokom nastupa Izraela, ali se u TV prijenosu to nije moglo čuti, već samo aplauz i ovacije.


Zbog učešća Izraela došlo je do incidenata na završnim probama druge polufinalne večeri. Tokom posljednje probe, dok je nastupala predstavnica Izraela, publika ju je također izviždala, dvojica muškaraca podigla su palestinska obilježja koja im je osiguranje odmah oduzelo i ispratilo ih iz dvorane.

Sinoć su u finale prošli predstavnici Latvije, Austrije, Nizozemske, Norveške, Izraela, Grčke Estonije, Švicarske, Gruzije i Armenije.

Finale Eurosonga je u subotu navečer.



(Ajdin B.)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.