9.8.2023. 11:14
0
Sjeverna Koreja pozvala strance da dođu igrati golf
FOTO: ilustracija
Sjeverna Koreja, jedna od najzatvorenijih zemalja na svijetu, pozvala je danas strane igrače golfa da učestvuju na amaterskom turniru u Pjongjangu kako bi "razvili prijateljske veze" sa svojim severnokorejskim kolegama.

Zemlja je sebi nametnula veoma stroga ograničenja od početka 2020. godine u borbi protiv korona virusa, ali ima sve više znakova da bi sjevernokorejske vlasti mogle da ublaže granične kontrole. Tako da poziv upućen stranim igračima golfa ide u ovom pravcu.

Na golf terenu u glavnom gradu Sjeverne Koreje održava se “takmičenje za igrače amatere u proljeće i jesen, a mogu da učestvuju i strani amateri”, navodi se na sajtu Uprave za turizam Pjongjanga.

Postoji još jedan znak otvorenosti Sjeverne Koreje. Peking je u julu potvrdio da se Sjeverna Koreja prijavila za Azijske igre, koje će biti održane u Kini u septembru.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.