8.12.2023. 14:50
1
Pljuvao je Saudijce: Sada je prihvatio zov njihovog novca i postao najplaćeniji sportista svijeta
FOTO: Instagram
Jon Rahm, španski golfer, postao je najplaćeniji sportista na svijetu nakon potpisa 500 miliona dolara vrijednog ugovora sa saudijskom organizacijom LIV Golf.

Po tom ugovoru će zarađivati više čak i od Cristiana Ronalda i Lionela Messija. 

On je u prošlosti u više navrata govorio da neće preći sa PGA Toura u organizaciju koju finansira Saudijska Arabija, a bio je i glasan kritičar LIV-a. 

Španac je u avgustu tvrdio da mu se ne dopada format ovog takmičenja, ali zov novca je bio očigledno prejak.

 - Nije to bila laka odluka, ali ima mnogo stvari koje LIV ima koje su veoma primamljive - rekao je između ostalog.

On će zaraditi čak četiri puta više novca od Kyliana Mbappea i Messija, koji su potpisali ugovore s PSG-om, odnosno Interom iz Majamija. 

Inače, Rahm je treći igrač svijeta i aktuelni Masters prvak. U karijeri je zaradio preko 50 miliona dolara.

Što se njegovog ugovora tiče, on će moći zaraditi i dodatnih 70 miliona dolara od bonusa, što bi njegovu zaradu podiglo na 570 miliona dolara.

(Aldin B.)

Golf
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.