17.8.2023. 8:59
0
Zmajice poslije pobjede na EP: Proradio je naš inat, imamo šanse za drugi krug
FOTO: N1
Odbojkašice BiH pobjedom su započele nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Italiji, Belgiji, Njemačkoj i Estoniji. Protiv selekcije Švicarske naš tim je slavio 3:2 u setovima.

Naše Zmajice na još jednom velikom takmičenju podižu svoj nivo igre, imaju velike ambicije, uz zajedništvo i sjajan timski duh spremne su da na vrhunskom nivou naprave odličan rezultat, prenosi N1.

Protivnice BiH u grupi pored domaćina Italije i Švicarske su još Rumunija, Bugarska i Hrvatska.

Za N1 uživo iz Monze govorile su reprezentativke: Anđelka Radišković, Edina Begić, Edina Selimović, Ajla Paradžik, Milana Božić i Milica Ivković.

Kapitenka reprezentacija BiH Anđelka Radišković prokomentarisala je pobjedu na startu Evropskog prventsva protiv Švicarske.

“Ušle smo spremne i znali smo šta nas očekuje, mnogo spremnije nego prošli put na EURU i sada želimo bolji rezultat.”

Šta je bilo ključno za trijumf na startu prvenstva Starog kontinenta otkrila je Paradžik.

“Kako je utakmica odmicala pronašle smo naš ritam igre, presudio je inat naš i shvatili smo da je to reprezentacije Švicarske, koju smo pobjeđivali i ranije.”

Edina Begić vjeruje kako će atmosfera biti sve bolja, kako šampionat bude odmicao.

“Bilo je tu naše publike i Italijana koji su nas bodrili, nije bila puna dvorana, ali je bilo baš lijepo igrati u dvorani. Evropsko prvenstvo Italijni baš prate i vole puno odbojku. Mislim da će biti sve više publike, kako prvenstvo bude odmicalo.”

Također izabranice Stevana Ljubičića žele što bolji rezultat.

“Mislim da je ova ekipa mnogo napredovala u odnosu na prošlo EP prije dvije godine. Nismo došli samo da se pojavimo, želimo da prođemo grupnu fazu.” kaže Dajana Bošković.

Već danas Zmajice igraju drugi meč, a slijedi mnogo ozbiljniji protivnik – selekcija Bugarske.

“Večeras idemo sa još većim ambicijama. Poznavajući nas, odigramo uvijek prvu utakmicu nervozno sa svim što donesemo. Očekuje nas ekipa Bugarske, one su pobijedil Hrvatsku 3:1 u prvom meču, dosta su ozbiljnija ekipa od Švicarske i nadamo se dobrom rezultat.” smatra Edina Selimović.

Milica Ivković navodi da naše reprezentativke imaju mnogo bolju šansu nego na prošlom debitantskom nastupu na Evropkog prvenstvu da izbore drugi krug.

“Imamo malo lakše utakmice nego na prošlom EP, imamo lakši raspored i sve se može očekivati. Mislim da se neće do zadnjeg kola znati u grupi ko je na prvom, a ko na šestom mjestu. Sve se može očekivati.”

Milana Božić mišljenja je da Eurovolley nema izrazitih favorita i da svako svakoga može pobjediti.

“Na takmičenju poput ovo ne postoje autsajderi. Evropsko prvenstvo je mjesto gdje se sastaju najbolje reprezentacije. Postoji samo teren za dokazivanje ko je bolji”, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.