28.9.2023. 16:58
0
Iron Puki se u Njemačkoj bori za svjetsku WBA titulu: Borbu najavio i ugledni Bild
Najbolji bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki borit će se 21. oktobra za titulu svjetskog WBA prvaka u kruzer kategoriji.

Protivnih našeg Puhala u njemačkom Gepingenu bit će Firat Arslan, legenda njemačkog boksa.

Sanja svoj san
- Moj cilj je ostvaren, borim se za svjetsku WBA titulu. Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam. Bez izgovora i odgađanja trening je uvijek bio na prvom mjestu sa vjerom u Boga, nadajući se najboljem hrabro sam išao ka svom cilju i uspio sam! Osvojio sam i odbranio WBA titulu prvaka Evrope i sada sanjam svoj san.

Čeka me borba za svjetskog prvaka u elitnoj bokserskoj asocijaciji WBA, a protivnik mi je 4. izazivač i bivši svjetski prvak. Meč će se održati u Njemačkoj i bit će glavna borba večeri. San svakog boksera da se bori za svjetsku titulu, a ja ću dati sve od sebe da je pokušam osvojiti i donijeti u našu Bosnu i Hercegovinu. Idemo jako ako Bog da do konačne pobjede i titule - rekao je Puhalo.

Najteža borba
Njegov naredni rival je već 18 godina među najboljih deset boksera na WBA rang-listi. Bio je i svjetski prvak kruzer kategorije. 

Ostvario je 54 pobjede, devet poraza i tri remija, a borba protiv Pukija će mu biti 68., a ujedno i posljednja u karijeri.

- Nadam se da ću otići u penziju kao prvak. Ali znam da ću protiv Puhala morati dati sve od sebe. U vrhunskoj sam formi, spreman sam za svoju najtežu, a ujedno i posljednju borbu u karijeri. Neka bolji pobijedi - rekao je Arslan za njemački "Bild".



(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.