17.1.2024. 17:09
0
EURO: Iznenađenje na početku druge faze takmičenja. Portugalci srušili Norvežane
Sjajnu utakmicu u okviru grupe 2 na Evropskom prvenstvu odigrale su reprezentacije Norveške i Portugala, a rezultat je na kraju bio iznenađujući. Portugalci su slavili sa 37:32.

Bio je ovo duel dvije od tri reprezentacije koje nisu prenijele niti jedan bod i one prve faze takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Nakon što su šokirali svoje navijače činjenicom da bez bodova idu u drugi krug, Norvežani su napravili novo negativno iznenađenje.

Bila je ovo utakmica u kojoj je Norveška bila favorit, ali užasna završnica prvog poluvremena, te slaba igra u drugom dijelu utakmice koštala ih je pozitivnog rezultata.

Portugalci su igrali hrabro od prvog minuta, a to im je na kraju donijelo veliku pobjedu na startu glavne faze Evropskog prvenstva.

Otvorili su Norvežani utakmicu jako dobro, ali kako je prvo poluvrijeme odmicalo Portugalci su igrali sve bolje i bolje.

To je na kraju rezultiralo činjenicom da je Portugal na poluvremenu imao prednost od tri razlike, a rezultat je bio 18:15.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili Norvežani, ali je i to trajalo dosta kratko i Portugal ponovo vraća stvari na svoju stranu.

Portugalci su baš kao i u prvom poluvremenu igrali sve bolje kako je vrijeme odmicalo, a Norvežani su igrali sve lošije i lošije.

Jedina svijetla tačka kod Norveške u drugom poluvremenu bio je golman koji ih je koliko toliko držao u utakmici, ali ni on im na kraju nije pomogao da ostvare pozitivan rezultat.

Portugalci su tako ostvarili veliku pobjedu na otvaranju glavne faze takmičenja.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.