16.5.2016. 14:42
0
Na put krenuo najveći kruzer na svijetu, prima 5.500 putnika
Brod dugačak 362 metra i visok 72 metra zaplovio je prema Southamptonu u Engleskoj, odakle će krenuti na svoje prvo krstarenje po Mediteranu.

Najveći kruzer na svijetu, "Harmony of the Seas", krenuo je u nedjelju na svoje prvo putovanje iz francuskog brodogradilišta u Saint-Nazaireu.

Brod dugačak 362 metra i visok 72 metra zaplovio je prema Southamptonu u Engleskoj, odakle će krenuti na svoje prvo krstarenje po Mediteranu, piše 24sata.hr.

Brod može primiti gotovo 5.500 putnika, ističe njegov američki vlasnik, Royal Caribbean International, a stajao je oko 1,15 milijarda eura.

Brodogradilište STX France počelo ga je graditi 2013. godine, a gradnja je trajala preko dvije i pol godine.


Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.