17.4.2023. 10:11
0
U jami provela 30 sati: Ženi pao kamen na glavu, izvučena iz prećine bez svijesti
Žena speleolog, koja je teško povrijeđena u pećini kod sela Dolenja Vlas kod Cerknice, izvučena je poslije sati sa 100 metara dubine.

U akciji spasavanja tridesettrogodišnje žene iz pećine učestvovalo je više od 100 ljudi, prenose slovenački mediji.

Ona je povrijeđena u subotu, 15. aprila, kada joj je na nju pao veliki kamen, probio joj kacigu i nanio tešku povredu glave.

Nakon što je izvučena iz pećine, prevezena je u ljubljanski klinički centar na liječenje.

– Sada ostajemo optimisti da će liječenje biti uspješno – rekao je za Valter Zakrajšek, šef hitne službe Pećinskog udruženja.

Zakrajšek je rekao da je povrijeđena žena oko četiri časa jutros prevezena helikopterom u Klinički centar.

– Do dolaska helikoptera stanje povrijeđene bilo je nepromijenjeno. Bila je bez svijesti, ali je reagovala na bolne stimuluse – naveo je on.

Povrijeđenu je tokom procesa podizanja pratio ljekar.

Tridesettrogodišnja žena ušla je u pećinu u grupi od šest speleologa kada je na nju pao kamen. Kada je došlo do nesreće, jedan od njih je izašao iz pećine i obavijestio spasilačke službe.


(Admir O.)

ZenaJama
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.