29.8.2023. 20:13
0
Vučić opet spomenuo nošenje puške iznad Sarajeva: Kad god kažem, gdje je puška, pokažite, onda je nema. Onda naši mediji to preuzmu pa objave, i obrnuto
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, iako ne on raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

- Prvo su rekli, nećemo ti dati da raspišeš izbore, pa ja kažem, to je u redu, mnogo ste jaki, pa moram da vas poslušam. Onda kažu: e, sad hoćemo izbore, pa ću im dati. Ali, ne raspisujem ja izbore. Mora da se steknu određeni uslovi, ali pošto vidim da ih žele, dobiće ih. Lako je govoriti loše, umjesto da se nešto radi. A, pošto su favoriti, želim im uspjeh - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše negativne analitičke tekstove u pojedinim medijima, on je rekao da ''stalno mora postojati neka vrsta hajke''.

- Šta mislite, zašto to neko radi. Neko mora da vodi vrstu hajke, da kaže - kriv si za ubistvo u Vojvodini, za silovanje... Iako ima tri-četiri puta manje silovanja nego kada su oni bili na vlasti. Da ne pričam šta sve država radi da se takve stvari ne dešavaju. Pa onda - "superćelijski Vučić" opustošio sela i gradove...Јedan je cilj za to, nemate argumente i činjenice, a cilj je da samo nekoga sklonite sa vlasti, ili nešto još gore - rekao je predsjednik Srbije.

Naveo je da je pročitao u jednom sarajevskom mediju komentar kako on "pomaže Rusiju i pruža potporu Ukrajini".

- Pa to samo genije može...Šala na moj račun, naravno, ali to pokazuje nešto drugo. I opet, naravno, lažu o puški u Sarajevu. Kad god kažem, gdje je puška, pokažite, onda je nema. A onda naši mediji to preuzmu pa objave, i obrnuto - rekao je Vučić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.