21.12.2023. 14:04
0
Vučić: Obavijestićemo svijet o miješanju važne zemlje u izbore u Srbiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da državni organi pripremaju pismo kojim će obavijestiti cijeli svijet o miješanju jedne važne strane.

- Naši državni organi sastavljaju pismo o uplivu i miješanju jedne važne zemlje u izborni proces u Srbiji na do sada najbrutalniji način. To će biti završeno do Nove godine i pred pravoslavni Božić ćemo ga uputiti cijelom svijetu da vide kako se vrši miješanje u procese koji bi trebalo suvereno da pripada nezavisnoj zemlji, rekao je Vučić u Vrbasu.

On je poručio da će izbori biti okončani u skladu sa procedurama i to za Skupštinu Srbije najkasnije do kraja mjeseca, a za Beograd "možda malo kasnije".

- Ukoliko /nosilac liste "Mi - Glas iz naroda" Branislav/ Nestorović ostane pri tome da neće da podrži nikoga, onda ćemo ponovo ići na gradske izbore u Beogradu. Republički parlament će vrlo brzo biti konstituisan, rekao je Vučić.

On je istakao da su izbori održani 17. decembra bili skoro najčistiji i najpošteniji do sada i da nikada nije za parlamentarne izbore dobio toliko čestitki od ljudi iz EU.

Vučić je naveo da je najljepšu čestitku dobio od francuskog predsjednika Emanuela Makrona, kao i da su mu, osim iz Hrvatske, čestitali predstavnici svih zemalja regiona koje su u EU.

- Poštujem tih gotovo 900.000 glasova koji su dobili predstavnici bivšeg režima, ali i 1.800.000 koje smo dobili mi. Izborna volja naroda biće poštovana, rekao je Vučić.

On je dodao da i dio opozicije koji protestuje nije imao primjedaba na zapisnike sa biračkih mjesta u Beogradu.

- Gdje je onih 40.000 glasača iz RS što ste obmanjivali javnost danima? Na kraju ih nije bilo ni 6.000, taman onoliko koliko ih je bilo i u njihovo vrijeme kad su im dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju, rekao je Vučić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.