27.12.2023. 21:01
1
Vučić: Neću im dozvoliti da ukradu narodnu volju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neće dozvoliti opoziciji okupljenoj oko liste „Srbija protiv nasilja“ da ukrade narodnu volju i istakao da ne postoji ništa važnije od toga.

– Da ukradu narodnu volju, nećemo im dati. Ne postoji ništa važnije. Sveta je narodna volja. Glas naroda je glas Boga. Ne damo im da kradu – rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da je vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreas Šider, koji je bio posmatrač na izborima, na sastanku sa njim rekao da je video „hrpu nevažećih listića“.

– Znate šta je vidio? Onih njihovih 496 listića koje su dostavili RIK-u, od kojih su svi apsolutno ispravni – naveo je Vučić.

On je upitao i šefa Misije ODIHR-a Alberta Јonsona zašto nije obavijestio javnost o tome šta je čuo od predsjednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa nekoliko dana prije izbora.

– To je ključna stvar. Zašto je to sakriveno? Mi ćemo na tome da insistiramo dok je svijeta i vijeka. On je obavijestio sve druge ljude da mu je rečeno na tom sastanku da izbore neće priznati ni na koji način i da se unaprijed spremaju za nemire i nepriznavanje izbora. Sve ono što su radili na izborni dan su bile izmišljotine. Znali su oni kakvi će biti izborni rezultati – istakao je Vučić.

Dodao je da su svi znali sve i da je šefu Misije ODIHR-a unaprijed najavljeno da će opozicija okupljena oko liste „Srbija protiv nasilja“ da „pravi haos i da neće priznati rezultate izbora“.

– To su znali svi oni i mnogi ambasadori u Beogradu. Za sve to imamo dokaze – rekao je Vučić i dodao da će iznijeti dokaze ukoliko bude potrebno. Ko vam je naredio da ćutite? Kome je u interesu da lomi kičmu Srbiji? Zato što vi nećete da kažete istinu da je sve bio unaprijed pripremljeni scenario. Mnogo je ovo važno. Hoću da ljudi u Srbiji znaju da je to bilo unaprijed pripremljeno jer su izbori bili čisti kao suza – naglasio je Vučić.

Prema njegovim riječima, pripremana je medijska platforma za haos sa ciljem da se „omalovaži Srbija kako bi mogli da se vrše dodatni pritisci“.

Dodao je da od ovog pitanja neće nikada odustati jer, kako je istakao, istina mora da se sazna.

– I vjerujte mi, saznaće se istina. Dakle, sve su oni to znali – zaključio je Vučić.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.