18.11.2023. 17:52
0
Albanski fudbaler nakon utakmice pozirao u majici zbog koje su bijesni u Srbiji
Fudbalska reprezentacija Albanije se jučerašnjim remijem u Moldaviji (1:1) plasirala na svoje drugo Evropsko prvenstvo u historiji.

U posljednjem kolu kvalifikacija ugostit će Farske Otoke i pokušati doći do pobjede koja bi im donijela prvo mjesto u grupi, što je važno za ždrijeb na samom Euru.

Igrači su nakon utakmice plasman na EP vatreno proslavili, a Yiber Ramadani pojavio se pred kamerom u majici s likom Adema Jašarija, osnivača Oslobodilačke vojske Kosova.

Srbijanske medije i kompletnu javnost u toj zemlji taj je čin zaprepastilo, budući da Jasharija smatraju terirostom i najsurovijim zločincem.

Adem Jashari je osnivač paravojne formacije koja se na Kosovu borila protiv Srba. Obje su strane u tom sukobu odgovorne za brojne zločine. Jashari je ubijen 1998. godine, a nakon što je Kosovo proglašeno neovisnim, proglašen je herojem.

Albanija je bila prilično uvjerljiva u sedam utakmica kvalifikacija. Ostvarila je četiri pobjede, dva remija i jedan poraz uz gol-razliku 12:4.

Remizirala je na gostovanjima u Češkoj i sada u Moldaviji, dok je izgubila u Poljskoj. Ovo će joj biti drugi nastup na Euru - na najvećoj europskoj smotri zaigrala je i 2016. u Francuskoj.


(Ajdin B.)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.