17.3.2024. 20:42
0
Vučić o dijalogu s Prištinom: Razgovori će se voditi na drugačiji način
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u nedjelju da će biti promjena “u doktrini i pristupima” nastavka dijaloga s Prištinom, koje, kako je rekao, znače da više neće biti moguće da Beograd bude stavljen pred svršen čin.

Vučić je kazao da Beograd ostaje otvoren za dijalog ali i da će razgovore voditi na “drugačiji način”, prenosi Beta.

“Kad vas neko prevari jednom, to se dobrim ljudima dogodi jer su nekom vjerovali na riječ ili potpis. Kad vas prevari drugi put, možda ste suviše vjerovali ili želili da vjerujete. Ako se to nastavi, to ne govori o onom ko vas je prevario već da ste vi budala. Tolike budale više nismo”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu poslije prijema organiziranog za učenike osnovnih škola s Kosova.

On je kazao da je moguće da će Beograd u nekom trenutku morati da prihvati nešto na silu, ali da će tad biti jasno da je to učinjeno bez dogovora.

Glasnogovornik Europske komisije Peter Stano potvrdio je ranije da će sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine biti održan u utorak, 19. marta, u Bruxellesu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.