2.10.2023. 19:54
1
Vučić: Srbiji nikako nije odgovarao incident na Kosovu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji Kristijane Amanpur na televiziji CNN izbjegao da direktno odgovori na pitanje da li će Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste odgovarati zbog incidenta na Kosovu.

Vučić je rekao da će “naravno odgovarati svi ljudi koji su počinili krivična djela”, te da će tužilaštvo uraditi svoj dio posla.

On je istakao da Srbiji nikako nije odgovarao incident na Kosovu, te da je Srbija bila konstruktivan partner u pregovorima sa Kosovom, za razliku od druge strane. On je rekao da je Priština nije radila na sprovođenju dogovora, te da je od dolaska na vlast Albina Kurtija sprovodila “tiho etničko čišćenje”.

Vučić je demantovao da je Srbija gomilala vojsku na Administrativnoj liniji sa Kosovom, istakavši da je prethodnih dana bilo 60 odsto manje vojnika nego prošle godine.

On je istakao da je prošle godine bilo oko 14. hiljada pripadnika vojske na administrativnoj liniji, a da je nakon incidenta u Banjskoj, oko 8. hiljada. Pošto su uslijedili pozivi iz SAD da se smanji broj vojnika, Vučić je rekao da se broj smanjio na oko četiri i po hiljade.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.